چرا تمرکز نداریم؟ از چرا تمرکز نداریم؟ از اوج یادگیری

مقالات

چرا تمرکز نداریم؟ از چرا تمرکز نداریم؟ از اوج یادگیری

تمرکز چیست؟
چطور می توان تمرکز را افزایش داد؟

تمرکز یعنی تداوم دقت و توجه در انجام امور، که امری مستمر و مداوم باشد. یا به عبارتی، تمرکز حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می‏ شود تضمین کننده انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است.

مسئله ای که بسیاری از ما درگیر آن هستیم، عدم تمرکز است. ما با اینکه بیشترین تلاش خود را برای دستیابی به تمرکز می کنیم، بیشتر به عدم تمرکز می رسیم. به طور مثال یک دانشجو در زمان امتحانات تصمیم می گیرد به کتابخانه دانشگاه برود ، تا در آنجا با تمام تمرکز و توجه به مطالعه بپردازد. اتفاقی که می افتد این است که دانشجو هر چه تلاش می کند نمی تواند به تمرکز کافی دست پیدا کند و نتیجه این می شود که پس از ساعتی ماندن در کتابخانه ، کلافه و مضطرب به دلیل انجام ندادن برنامه ریزی خود از کتابخانه خارج می شود.

سوال اینجاست؟

چرا تمرکز نداریم؟

دلایل عدم تمرکز را در کجا باید جست و جو کنیم؟

مهم ترین مسئله مجبور شدن است. وقتی خود را مجبور می کنید که کاری را انجام دهید، یعنی کاری خلاف میل شما دارد اتفاق می افتد. واکنش مغز و بدن شما نسبت به آن موقعیت، یک حالت دفاعی است.

بیایید یک بازی مغزی را با خود انجام دهید. مغز ما به راحتی فریب می خورد. می توانید او را فریب دهید به طوری که هیچ آسیبی به عملکردهای دیگر مغزتان وارد نشود. می توانید به او بگویید که اصلا برای انجام این کار مجبور نیست! امری اختیاری است.

مسئله ی بعدی، فشارهای روانی است. باید سطح فشارهای روانی و یا همان استرس های شخصی خود را پایین بیاورید. اگر بودن در فضا یا مکانی شما را ازار می دهد، حتما آنجا را ترک کنید. اگر موضوعی شخصی بخشی از ذهن شما را مشغول کرده، قبل از اینکه به برنامه ریزی خود بپردازید، سعی کنید آن موضوع را حل کنید و گرنه در یادداشت مناسبی برای خود زمانی را مشخص کنید. بیشتر مسائلی که حواس شما را در طول مطالعه پرت می کنند، همین مسائل جزیی و حداقل هستند.

موضوع بعدی؛ ترس های ماست. وقتی شما می خواهید در کنکور قبول شوید، یا اینکه می خواهید برنامه ای را به فرجام برسانید، یا حتی وقتی تصمیم می گیرید به فضای جدیدی بروید ، این ترس ها با شما همراهند. ترس از عدم موفقیت باعث عدم تمرکز می شود.

راهکاری به شما پیشنهاد می کنیم. ترس هایتان را یکی یکی بنویسید. هر چه هست را یادداشت کنید. گاهی این ترس ها در ذهن ما بزرگ تر از واقعیتی هستند که وجود دارند. و وقتی که روی کاغذ به صورت عنوانی و یا حتی موضوعی نوشته می شوند، بسیار کوچک و حداقل می شوند.

آماده سازی فضای ذهنی مورد بعدی است. وقتی ذهن آماده نیست، هر چه تلاش کنید بی فایده است. پس قبل از اینکه شروع به مطالعه کنید این موضوع را حل کنید. فضای ذهنی خودتان را آرام و سپید کنید. خود را موقعیت آرامش قرار دهید. اگر استرس ، ترس و یا هر چه آزارتان می دهد را بشناسید، راحت تر می توانید با ان کنار بیایید. از شناخت خود و احساس تان نترسید. فضای ذهنی شما متعلق به خودتان است.

چند راهکار برای رسیدن به تمرکز پیشنهاد می شود:

برنامه ریزی کنید.

برنامه ریزی برای دستیابی به موفقیت موضوعی است که اثبات شده است. برنامه ریزی هم راه و روش خود را دارد. پیش از برنامه ریزی باید مدیریت زمان را خوب بشناسید. و در برنامه ریزی درست، احتمالات را هم در نظر بگیرید. اما ممکن برنامه ریزی شما در روزهای اول به سختی و یا حتی به شکلی نامنظم پی گیری شود. نگران نباشید. انعطاف داشته باشید و برای شرایط جدید خود ، برنامه ریزی جدیدی کنید.

تصمیم بگیرید.

وقتی تصمیم بگیرید که کاری را انجام دهید، خودتان را به چهارچوب مشخصی مقید می کنید که می تواند شما را یک قدم به موفقیت نزدیک کنید.

این چهارچوب به هیچ وجه اجبار نیست. بلکه نظم و انضباط است.

تغییر افکار دهید.

زمانی که افکار منفی و حواس پرت به سراغتان می آید ، به آنها بگویید الان زمان فکر کردن و درگیر شدن با موضوعاتی مثل این نیست! دست به مدیریت افکار بزنید. نگذارید ذهن شما ، مغز شما، شما را به هر جهتی ببرد. این شما باشید که او را هدایت می کنید.

 

موفقیت در کنکور با موسسه اوج یادگیری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی …

تماس با خط 1
تماس با خط 2