تحقیق اوج یادگیری درباره رشته‌ها

مقالات

تحقیق اوج یادگیری درباره رشته‌ها

همه ما رشته های پرطرفدار در کنکور را بخوبی میشناسیم. در حال حاضر که دانش اموزان کنکوری به شدت مشغول مطالعه میباشند اگر از انها سوال شود که علاقه به چه رشته ای دارند بدون شک اکثر دانش اموزان تجربی پزشکی یا دندانپزشکی و اکثر دانش اموزان ریاضی رشته ی برق یا مهندسی های دیگر و به احتمال زیاد انسانی ها رشته ی حقوق را عنوان میکنند.

اما واقعیت این است که با توجه به حجم بالا و تقاضای زیاد برای ورود به این رشته ها مسلما امکان ان نیست که همه ی دانش اموزان در این رشته ها تحصیل کنند ! برای مثال در گروه تجربی با توجه به تعداد زیاد داوطلبان دانشگاه های سراسری تنها میتوانند ۵ درصد از داوطلبان در رشته های پزشکی ، دندانپزشکی و یا داروسازی پذیرش داشته باشند!! البته ظرفیت ها در شعبه های بین الملل دانشگاه ها متفاوت است که فعلا در بحث فعلی جایی ندارد.

اما تکلیف ۹۵ درصد بقیه چه میشود؟؟!! آن دسته از افرادیکه فقط به یک رشته ی خاص فکر کرده اند و بنا به هر دلایلی جز آن ۹۵ قرار گرفته اند و هیچ اطلاعی درباره ی بقیه رشته ها ندارند باید چه کار کنند؟ آیا نتیجه جز ان نیست که به رشته ای که هیچ علاقه و شناختی ندارند اجبارا وارد میشوند و بدون هیچ اندوخته ای شاید بتوانند مدرک بگیرند و در اینده هم مسلما شغل مناسبی پیدا نخواهند کرد!

اول اینکه خود واقعیتان و استعداد اصلی خود را بشناسید. خواهشا کورکورانه و با تقلید از دیگران تنها به دنبال رشته های پرطرفدار نباشید. مثلا بدانید اگر پزشکی میخواهید واقعا میتوانید در محیط بیمارستان با انواع اقسام حوادث ،بیماریها ، مشکلات و کارهای سخت روبه رو شوید؟!! آیا میتوانید شبها بیدار بمانید و کل زندگی خود را به مطالعه و تحقیق بپردازید؟؟!!

اینها سوالاتی است که میتوانید به انها پاسخ دهید. شاید در نگاه اول بگویید من عاشق فلان رشته هستم! اما باید با خود روراست باشید و بدانید که هیجان زودگذر با واقعیت ها تفاوت بسیار دارند! بوده اند کسانیکه مثلا در رشته ی ریاضی به رتبه های برتر رسیده اند اما به جای انتخاب رشته ی برق رشته ی مورد علاقه ی خود را انتخاب کرده اند. شاید به نظر برسد کار اشتباهی انجام داده اند اما کسیکه در خود توانایی و علاقه ای نسبت به انجام کاری نمیبیند ، عقل سلیم حکم میکند که خود را به دردسر نیندازد و کاری را که از انجام ان لذت میبرد انجام دهد.

دوم اینکه بارها و بارها به دانش اموزان تاکید میکنم که همین حالا درکنار مطالعه برای کنکور در اوقات بیکاری به مطالعه ی رشته های مختلف و بازار کار انها بپردازید! من بشدت به شما توصیه میکنم که این کار را انجام دهید به اینده موکول نکنید. مسلما در زمان مشخص شدن نتایج و با توجه به فرصت کم برای انتخاب رشته به هیچ عنوان نمیتوان به شناخت کافی و واقعی رشته ها پی برد و نتیجه ی فاجعه بار ان است که دانشجو به رشته ی انتخابی خود هیچ علاقه ای ندارند!!

بهترین منبع برای پرس و جو درباره ی رشته ها ، پرسش از دانشجویان ساالهای گذشته میباشد. البته شک نکنید که اکثرا به شما خواهند گفت که راضی نیستند اما با کمی زیرکی و پرسشهای هوشمندانه میتوانید عیار یک رشته و بازار کار ، درامد، شان و منزلت اجتماعی انرا بفهمید.

سوم اینکه واقع بین باشید. موسسات کنکوری، مشاور ها ، اموزشگاه ها دبیران و اساتید همه و همه فقط یک چیز به شما میگویند و ان اینکه ما شما را دکتر و مهندس و وکیل میکنیم! شاید گفتن این جملات و تحریک شما برای هزینه کردن بیشتر برای انها سودمند باشد اما یک انسان منطقی و واقع بین میداند با توجه به تلاش و نحوه ی مطالعه و توانی که دارد ، تقریبا به چه جایگاه و رتبه ای خواهد رسید .

البته هدف من از نوشتن این مطالب این نیست که شما نا امید شوید و دست از تلاش بکشید !! ابدا!! من فقط نکته ای را به شما یاد اور شدم که در زندگی اینده ی شما بسیار بسیار تاثیر گذار خواهد بود. شما باید نهایت تلاش خود را بکنید و تا انجا که توان دارید زحمت بکشید تا به بهترین دانشگاه ها و رشته ها برسید . اما باید همیشه اینده نگر بود! و همه ی جوانب یک امر را سنجید! باید بدانید اگر در رشته ی دلخواه خود قبول نشدید چه کار دیگری خواهید کرد!

چهارم اینکه هستند بعضی رشته های دهن پر کن ! که بازار کار مناسبی ندارند و رشته های ناشناخته که با بهترین درامد و موقعیت توسط دانش اموزان باهوش شکار میشوند. به دنبال انها باشید! با کمی تحقیق مسلما به انها خواهید رسید.

در آخر هدف خود را از دانشگاه رفتن مشخص کنید! برای درامد زایی؟ برای کسب علم؟ برای …؟

تمامی اینها پرسشهایی است که فقط و فقط توسط خود شما باید پاسخ داده شود. با خود روراست باشید و جرات این را داشته باشید تا با یک انتخاب هدفمند بدون توجه به حرفهای دیگران و بدون چشم و هم چشمی بتوانید اینده ی خوبی برای خود رقم بزنید.

موفقیت در کنکور با موسسه اوج یادگیری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی …

تماس با خط 1
تماس با خط 2