بهترین روش مرور مطالب برای رسیدن به اوج یادگیری

مقالات

بهترین روش مرور مطالب برای رسیدن به اوج یادگیری

علت اصلی فراموش کردن مطالب درسی نداشتن برنامه مرور درس هاست. هر چی بیشتر مرور درس ها و مطالب درسی رو انجام بدین بیشتر تو ذهنتون میمونه و میره تو حافظه بلند مدت. مرور درس ها میتونه از رو کتاب یا جزوه درسی باشه که البته چون حجمشون زیاده خسته کننده و وقت گیر ممکنه باشه، مرور میتونه با استفاده از تست زدن باشه اما این روش مرور هم ممکنه همه مطالب رو پوشش نده، همچنین مرور میتونه با استفاده از نکته برداری و یادداشت برداری باشه که کامل تر و دقیق تره. همه این ابزارهای مرور برای جلوگیری از فراموشی مطالب درسی هستن.

فاصله زمانی مناسب برای مرور درس ها

زمان مرور کردن درس ها مهمه. شما ۲۴ ساعت بعد از اینکه مطلبی رو برای اولین بار میخونید ممکنه تا حدود ۷۰ درصد اون مطلب رو فراموش کنید! حالا اگه یک روز بعد یعنی همون ۲۴ ساعت بعد بازم این مطلب رو مرور کنید ماندگاریش تو ذهن حدود ۱۰ روز میشه.
وقتی میخوایید مثلا ۲ ساعت برای شیمی وقت بگذارید بهتره مدت زمان کوتاهی به عنوان مثال یک ربع تا نیم ساعت رو به مرور درس یا مبحث قبلی شیمی اختصاص بدین. ظاهرا شاید این کار وقت گیر باشه اما اگه این مرور درس ها تو برنامتون نباشه بعدا باید وقت بیشتری رو برای مطالعه دوباره از صفر بگذارید چون فراموش می کنید. مهم ترین کار اینه که آن چه که یاد گرفتید رو همراه خودتون تا سر جلسه کنکور بیارید و وسط راه فراموشش نکنید.

مرور کوتاه مدت و بلند مدت

هر دانش آموز و داوطلب کنکوری یک مرور کوتاه مدت یعنی بین دو هفته نیاز داره و یک مرور بلند مدت. اگه آزمون های آزمایشی موسسه ای شرکت کنید که برنامه راهبردی و تعداد مرور بلند مدت خوبی داره خودبخود در صورتی که همراه با برنامه آزمون ها پیش برید مرور بلند مدت رو انجام خواهید داد. اما مرور کوتاه مدت بین دو هفته به عهده خود شماست. اگه روزی مثلا ۳ تا درس بخونید، به فرض ۲ درس اختصاصی و ۱ درس عمومی، بهترین حالت برای مرور کوتاه مدت این هست که سریع و مختصر مطالبی از این سه درس رو که امروز خوندید آخر شب و قبل از خواب مرور کنید. مرور بعدی روز بعدش هست و مرور سوم یک هفته بعد.

با این روش شما طی دو هفته یک بار مطلب رو خوندید و ۳ بار مرور کردید: آخر شب همون روز، روز بعدش، و یک هفته بعد. اینجوری ماندگاری مطالب تو ذهم شما هم برای آزمون های دو هفته یکبار و هم در دراز مدت برای کنکور اصلی بالاتر میره. مرور درس ها خیلی مهم هست چون مثلا یک داوطلب تجربی باید برای کنکور حدود ۴۷۰۰ صفحه فقط کتاب درسی بخونه (کمک درسی ها به کنار) و اگه در طول سال تحصیلی مرور کافی نکرده باشه درصد زیادی از این ۴۷۰۰ صفحه رو تا روز کنکور ممکنه فراموش کنه.

مرور درس ها در قالب تست

دوستان دقت داشته باشید که مرور درس ها فقط به معنی خوندن متن درس نیست بلکه تست زدن هم نوعی مرور درس هست، مثلا وقتی میگیم همه تست های دروس عمومی رو فورا بعد از مطالعه کار نکنید و حداقل یک روز بعد کار کنید این تست زدن خودش نوعی مرور مطالب درس هست. بهتره به جای اینکه ۱۵۰ تست شیمی رو یکدفعه در یک روز بزنید تقسیم کنید به سه روز مختلف هر بار ۵۰ تست.

خلاصه نویسی: توشه اصلی برای مرور درس ها در دوران جمع بندی

برای مرور درس ها در روزهای نزدیک به کنکور یا دوران جمع بندی باید حتما از قبل خلاصه نویسی کرده باشید و اون زمان خلاصه ها رو مرور کنید. یکی از مزایای خلاصه نویسی کردن در طول سال تحصیلی این هست که دورن جمع بندی یک ماه آخر میشه سریع درس ها رو از روی خلاصه ها در زمان کم مرور کرد.

 

موفقیت در کنکور با موسسه اوج یادگیری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی …

تماس با خط 1
تماس با خط 2