تکنیک های افزایش انگیزه در خود برای دستیابی به اوج یادگیری

افزایش انگیزه
مقالات

تکنیک های افزایش انگیزه در خود برای دستیابی به اوج یادگیری

سلام. احتمالاً شما هم تجربه این موضوع را داشتید که باشگاه ثبت‌نام کنید و بخواهید ورزش را شروع کنید؛ اما به دلیل اینکه یک مدت انگیزه خود را از دست دادید ورزش را کنار گذاشته‌اید. یا می‌خواستید که ادامه تحصیل بدهید؛ اما به دلیل نداشتن انگیزه کافی یا اینکه حس درس خواندن ندارید آن را رها کردید. ممکن است الان پشیمان هم باشید.

 

یا ممکن است قبلاً می‌خواستید کاری را شروع کنید یا مهاجرت کنید یا هر موضوع دیگری. این عدم موفقیت در این کارها را به یک موضوع نسبت می‌دهید. اینکه اگر انگیزه کافی برای انجام این کارها را داشتید حتماً در آن‌ها موفق می‌شدید.

تکنیک های افزایش انگیزه

اولین چیزی که برای بالا بردن انگیزه نیاز دارید این است که مشخص کنید از زندگی و آینده چه می‌خواهید. در ذهن خودتان فرض کنید به پنج سال بعد رسیدید. چه چیزهایی دارید؟ کسی که نمی‌تواند آینده را برای خودش دقیق و واضح مجسم کند احتمالاً انگیزه بالا برای انجام کارهای زیاد هم نمی‌تواند در خودش به وجود بیاورد.

 

زمانی که شما آدم‌های افسرده را می‌بینید می‌دانید که برنامه‌ای برای آینده ندارند. می‌بینید که امید زیادی به چند سال بعد ندارند. این افراد خودشان را آدم‌های ناتوانی می‌بینند. بعضی‌اوقات این افراد خودشان را لایق رسیدن به یک سری از اهداف نمی‌دانند. همین موضوع باعث می‌شود که نتوانند در خودشان انگیزه به وجود بیاورند.

 

یعنی یکی از ویژگی‌های آدم‌های افسرده این است که کاری نمی‌کنند. خروجی ندارند. سراغ کارهای مهم خودشان نمی‌روند. بعضی‌اوقات این انگیزه آن‌قدر در این افراد پایین است که حتی خودشان سر سفره ناهار و شام نمی‌روند غذا بخورند. خانواده غذا را برای آن‌ها می‌آورد.

 

بنابراین به یک‌چیزی دقت داشته باشید. با خودتان فکر کنید در پنج سال آینده، سه سال آینده تا سالِ آینده به چه چیزی رسیدم. چه مدرک تحصیلی‌ای دارم؟ چقدر درآمد دارم؟ چقدر کتاب خواندم؟ آیا مهاجرت کردم؟ آیا در دانشگاه جدیدی تحصیل می‌کنم؟ آیا شغلم را عوض کردم؟ آیا زبانِ جدیدی یاد گرفتم؟ و…

 

جواب شما به این سؤالات می‌تواند هر چیزی باشد. شما می‌توانید هر جوابی به این سؤالات بدهید که تا سالِ آینده تا سه سالِ آینده به چه چیزهایی در زندگی رسیدید. من اگر چشم‌انداز روشنی نسبت به آینده خودم داشته باشم می‌توانم انگیزه را در خودم بالا ببرم.

لطفاً بنشینید و جدی به آینده‌تان فکر کنید. قرار است به چه چیزهایی در زندگی برسم. به این موضوع فکر کنید که اگر من به این‌ها برسم چجور انسانی هستم؟ اگر ازدواج کنم چجور انسانی هستم؟ اگر شرکت خودم را تأسیس کنم چه اتفاق خوبی برای من می‌افتد؟ اگر در خانه موردعلاقه‌ام ساکن شوم چه اتفاقی برای من می‌افتد؟ چه حسی دارم؟

 

تصویری که شما از آینده در ذهن خودتان دارید چیست؟ باید دقیق و واضح این را در ذهن خودتان مجسم کنید. بازمان بندی. چیزی که من الان برای شما توصیف کردم همان هدف‌گذاری است اما هدف‌گذاری به‌تنهایی برای ایجاد انگیزه در شما کافی نیست. شما باید هدف داشته باشید. هدف شما هم باید واضح و شفاف باشد.

 

هدفتان را روی کاغذ بنویسید؛ اما یادتان باشد این هدف باید در شما ایجاد انگیزه کند؛ بنابراین باید چالشی هم باشد؛ یعنی این هدف باید آن‌قدر سخت باشد که شما احساس کنید من اگر تلاش زیاد کنم به آن می‌رسم و در شما ایجاد انگیزه نیز بکند.

 

من یک‌جمله‌ای را همیشه می‌گویم. رؤیا آن چیزی نیست که ما همیشه در خواب می‌بینیم، رؤیا آن چیزی است که نمی‌گذارد شب‌ها بخوابیم. در اصل شما باید هدفی را برای آینده انتخاب کنید که هم سخت باشد و هم جذاب. همچنین زمانی که به آن برسید احساس کنید انسان متفاوت‌تری هستید.

 

راهکار دوم

بیایید مشخص کنید که دلیل شما از رسیدن به این اهداف چیست؟ چرا می‌خواهید یک ماشین مدل‌بالا بخرید؟ چرا می‌خواهید در فلان دانشگاه در فلان رشته قبول شوید؟ چرا می‌خواهید ازدواج کنید؟ چرا می‌خواهید مهاجرت کنید؟ چرا می‌خواهید شرکت خودتان را راه بیندازید؟

 

به این چراها فکر کنید Stat whit Why. این اسم یک کتاب است. با چرا شروع کنید. اینکه من چرا می‌خواهم لاغر شوم؟ چون می‌خواهم فلان لباس اندازه‌ام بشود یا لاغر شوم که سکته نکنم. دو دلیل مختلف برای ورزش کردن. چرا می‌خواهم فلان ماشین را بخرم؟ چون باجناقم این ماشین را خریده و من می‌خواهم یک ماشین مدل‌بالاتر بخرم. یا می‌خواهم این ماشین را بخرم چون خودم حس بهتری دارم. خانواده‌ام راحت‌تر هستند. یا خریدن این ماشین در کسب‌وکارم تأثیر دارد و به افزایش درآمدم کمک می‌کند.

چرا؟!

به این موضوع فکر کنید که هدفی که گذاشتید برای چیست؟ چرا می‌خواهید ادامه تحصیل بدهید. چون می‌خواهید از سربازی فرار کنید یا می‌خواهید ادامه تحصیل بدهید چون درآمد بالاتری خواهید داشت. چرا می‌خواهید ازدواج کنید؟ چون احساس تنهایی می‌کنید و می‌خواهید از تنهایی دربیایید یا می‌خواهید ازدواج کنید که احساس آرامش بیشتری داشته باشید.

 

بسیاری از اوقات انسان‌ها یک رفتار دارند با دلایل مختلف. باید عمیقاً به این موضوع فکر کنید که چرا می‌خواهید کاری را انجام بدهید. چرا می‌خواهید به این هدف برسید. این چراها به شما کمک می‌کند تا درمسیر رسیدن به هدف کم نیاورید.

 

چرا می‌خواهم پزشکی قبول شوم؟ چون پدرم اصرار می‌کند و می‌گوید من پزشک نشدم تو پزشک شو؛ یعنی این هدف نیابتی است. یا من خودم دوست دارم پزشک شوم که به انسان‌ها بیشتر کمک کنم.

 

خواهشی که از شما دارم این است که دلایل خودتان را برای رسیدن به هدف مشخص کنید. حداقل پنج دلیل برای رسیدن به خواسته خودتان بنویسید؛ زیرا هدف ساختمان است و این دلایل فونداسیون و پایه این ساختمان. اگر می‌خواهید این ساختمان استوار باقی بماند باید یک‌پایه محکم و یک پی قوی برای آن در نظر بگیرید.

 

راهکار سوم

لطفاً یک برنامه عملی داشته باشید. در ابتدا مشخص کردیم چه چیزی می‌خواهیم. هدف‌گذاری کردیم. سپس گفتیم چرا می‌خواهیم به این هدف برسیم. دلایل خودمان را مشخص کردیم. الآن می‌خواهیم ببینیم که چگونه می‌توانیم به این هدف برسیم؛ یعنی به سه سؤال جواب دادیم. چی؟ چرا؟ چگونه؟

 

در این مرحله باید یک برنامه عملی برای خودمان داشته باشیم. یک سلسله اقداماتی که من وقتی می‌خواهم به این هدف برسم چه‌کارهایی باید انجام بدهم. چه مسیری را باید طی کنم؟

 

می‌خواهم درآمدم را سه برابر کنم. برای اینکه درآمدم را سه برابر کنم باید چه‌کارهایی انجام بدهم؟ آیا باید شغل دوم داشته باشم؟ آیا باید مهارتم را افزایش بدهم؟ آیا باید کسب‌وکارم را در فضای آنلاین ببرم؟ آیا باید شرکت خودم را تأسیس کنم؟ چیزهایی که لازم است تا درآمد من سه برابر شود چیست؟

برنامه ریزی

شما باید یک برنامه عملی داشته باشید. هدف بدون برنامه‌ریزی رویایی بیش نیست. شما باید مشخص کنید که من برای اینکه به هدفم برسم باید چه مسیری را طی کنم؟ چه برنامه‌ای داشته باشم؟ در این ماه باید به چه‌کارهایی برسم؟ در سه ماه آینده به کجا رسیدم؟ و تا سال آینده که می‌خواهم به این هدف برسم در هرروز چه‌کارهایی را انجام دادم.

 

چیزی که می‌خواهم به شما بگویم تکنیک کالباسی است. هدف را خورد کنید. هدف خودتان را به اقدامات کوچک تقسیم کنید. شما هیچ‌وقت یک بسته بزرگ کالباس را گاز نمی‌زنید. آن را لایه‌لایه می‌کنید. هدف شما هرچقدر هم بزرگ باشد باید به اقدامات و کارهای کوچک تقسیم شود.

 

شما برای خودتان مشخص کنید برای رسیدن به این هدف چه‌کاری باید انجام بدهم. تا ماهِ آینده تا سالِ آینده و امروز؛ بنابراین در ابتدا لیست کنید که برای رسیدن به این هدف لازم است چه‌کارهایی را انجام بدهید. بعد این را به یک برنامه مدون و دقیق تبدیل کنید.

 

یادتان باشد بسیاری از اوقات شما باید شروع کنید تا انگیزه در شما بالا بیاید؛ یعنی این‌طور فکر نکنید که من باید انگیزه داشته باشم تا شروع کنم. نه. خیلی از اوقات شما شروع می‌کنید و انگیزه می‌آید. بعدازآنکه انگیزه آمد شما بیشتر کار می‌کنید و در لوپ موفقیت می افتید.

موفقیت در کنکور با موسسه اوج یادگیری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مقالات
چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم

چگونه فیزیک کنکور را 100 بزنیم؟ یکی از دغدغه های داوطلبان کنکوری در گروه های آزمایشی ریاضی و تجربی درس فیزیک میباشد درسی استدلالی و نیز محاسباتی که اکثر دانش آموزان از آن هراس دارند و معمولا درصد پایینی در آن کسب میکنند. اما نکاتی ساده و کاربردی وجود دارد …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش چهارم )   مرحله ی تفکر: در مرحله تفکر، با فکر کردن به آموخته های خود، به آن ها مفهوم می دهیم. همچنین با معنا بخشی به متون خوانده شده، به تثبیت حافظه کمک می کنیم. به عنوان مثال …

مقالات
ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم )

ذکر نکات مهم در مطالعه کنکور در اوج یادگیری ( بخش سوم ) نکات مطالعه برای کنکور – روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) یکی از روش های صحیح مطالعه برای کنکور، روش مطالعه پس ختام ( PQ4R) است. این روش یکی از روش های مطالعه موثر، جهت افزایش بازدهی …

تماس با خط 1
تماس با خط 2